D'n Aoverstep
Informatie folder
Het zorg-erf
Foto's zorg-erf
Dagbesteding atelier
Onze kadowinkel
Foto's atelier
Beschermd wonen
Produktfolder wonen
Groentenkwekerij
foto's Groentenkweke
Het team
In contact komen

Ons zorgerf aan de Visschemorsdijk

In het buitengebied van Neede, op loopafstand van het centrum bevindt zich ons zorg-erf.

Een mooi en overzichtelijk erf, een kas waar we diverse groenten kweken, een goed ingerichte werkplaats en een grote tuinderij biedt volop ruimte voor diverse activiteiten en werkzaamheden.

 

 

Op ons zorg-erf ontvangen we onze deelnemers in twee groepen. 

De Schöppe: hier ontvangen we senioren. Geconfronteerd met ouderdomsproblemen zoals bijvoorbeeld dementie, niet aangeboren hersenletsel, parkinson etc. zijn ze aangewezen op ondersteuning bij hun dagelijkse leven. In onze begeleiding richten we ons op de mogelijkheden van onze deelnemers. Met elkaar zoeken we naar uitdagingen waardoor de beperking minder wordt ervaren. Door passende activiteiten wordt gewerkt aan acceptatie van de beperking en eerherstel.

De Delle: hier ontvangen we (jong) volwassenen die als gevolg van diverse psycho-sociale of psychiatrische problemen behoefte hebben aan begeleiding. Zij wonen zelfstandig of worden hierin begeleid. We bieden dagstructuur, ondersteunen hen bij hun sociale redzaamheid, het begeleiden van werk(zaamheden) en zelfs de mogelijkheid van re-integratie naar (gedeeltelijk) betaald werk.

Ons doel met beide groepen deelnemers is gelijk. Op basis van de begeleidingsvraag werken we toe naar zo zelfstandig mogelijk wonen, werken en recreëren. Hiermee werken we toe naar een zo volwaardig mogelijk burgerschap.

Met d'n Aoverstep in beweging

 

Bewegen is voor al onze deelnemers belangrijk. Dit kan natuurlijk door op de verschillende plekken op ons bedrijf "aan het werk/bezig" te zijn maar ook maken we gebruik van de prachtige omgeving. Er wordt onder andere gewandeld in het nabijgelegen Gedenkbos of gefietst op de duo-fietsen in het Needse Achterveld of "het vleer"'. Maar ook  andere vormen van bewegen (spel/gym) behoort tot de mogelijkheden.

 


Klik hier voor de kernwaarden van een zorgboerderij

 | info@aoverstep.nl