D'n Aoverstep
Informatie folder
Het zorg-erf
Foto's zorg-erf
Dagbesteding atelier
Onze kadowinkel
Foto's atelier
Beschermd wonen
Produktfolder wonen
Groentenkwekerij
foto's Groentenkweke
Het team
In contact komen

 

 

 

Activiteitencentrum Rapenburg

In het centrum van Neede bevindt zich aan de Rapenburg onze 3e dagbestedingsgroep. Atelier: een moderne gebouw, met veel licht, wat als een heilzame ruimte wordt ervaren. In het Atelier worden de deelnemers begeleid en gestimuleerd bij verschillende kunstzinnige activiteiten: o.a. tekenen, schilderen, keramiek, mozaïek, zang, allerlei textiele werkvormen enz.                                        

 

De deelnemers aan deze dagbesteding zijn volwassenen met een psycho-sociale beperking, niet aangeboren hersenletsel etc. De begeleiding heeft tot doel om de deelnemers te activeren en te stimuleren weer volop deel te nemen in de maatschappij. Meer en meer wordt de verbinding gezocht met de Needse gemeenschap. Er wordt gedurende het jaar gewerkt om produkten te maken die tijdens de jaarlijkse Jammarkt  en Kerstmarkt kunnen worden verkocht.  

 

 Dagstructuur

Een dag op het Atelier heeft een vaste routine en biedt hierdoor duidelijkheid. Na de ontvangst met koffie gaan de deelnemers naar het Atelier om gezamenlijk aan de slag te gaan. Aan het begin van de middag wordt er gezamenlijk een warme maaltijd gegeten en kan daarna, wanneer wenselijk, worden gerust. Rond 14.00 uur wordt er met een gezonde snack weer gestart op het Atelier.

 

Door met elkaar te werken, het creatieve te stimuleren en te ervaren dat je meer kunt dan je denkt wordt er gewerkt aan herstel.

Het motto voor ons Atelier: "Trots laten zien wat je kunt"

  

 

 | info@aoverstep.nl